Stand Up Paddle? - Wat Is Suppen En Waar Kan Je Het Doen?

Published Dec 10, 20
5 min read

Sup Shop - Stand Up Paddling ShopOverweeg je om een SUP board te kopen of 'SUP' zoals het in de volksmond heet? Ben je op zoek naar een Stand Up Paddle board of SUP peddel en je weet niet waar je moet beginnen? Wij hebben een aantal adviezen en veelgestelde vragen voor je samengevat in onderstaand artikel.

Stand up Paddelenis op dit moment een van de snelst groeiende sporten in Europa en de rest van de wereld. Gezien de creativiteit van de SUP'ers zijn er vele diverse type stand up paddlelaars (we weten het, dit is geen goed Nederlands ;-)). Deze variëren van lekker peddelen op je lokale plasje of vaart tot jezelf van de golf af laten glijden in de branding.

Sup Board Kopen - Test De Beste

Jouw SUP boardkeuze hangt af van wat je met het board wilt doen, de omstandigheden die je tegen gaat komen en natuurlijk jouw budget. Met het stellen van enkele simpele vragen kom je al snel tot een antwoord waar je jouw keuze mee kan maken. Het mooie aan Stand Up Paddelen is dat het laagdrempelig opstappen is.

Karwei Opblaasbare supboard - Sport & outdoorartikelen online   BESLIST.nl    Ruime keusbeslist.nlSup board kopen; Welk model past bij jou? - Tips & Adviezen - Toppytoppy.nl


Laten we er even vanuit gaan dat je een beginner bent en je wilt gewoon lekker relaxed rondjes peddelen. Wij adviseren dan een stabiel board waardoor je bekend kan raken met de sport. Vaak kiezen onze klanten opblaasbare SUP boards, omdat ze gemakkelijk op te bergen zijn en eenvoudig in gebruik zijn.

🥇 Wat Is Het Beste Sup Board Van 2020? Check Het Hier!

Het kan in het begin wat meer doorzettingsvermogen eisen, maar als je boardbalans hebt dan is het een piece of cake! We kunnen de Stand Up Paddle boards in 6 categorieën indelen: Allround, Surf, Touring, Race, Opblaasbaar en Windsurf Cross-over. We bespreken hieronder de verschillen in boards. Deze SUP boards verhouden zich het best in bijvoorbeeld een gezinssituatie waar iedereen graag op het board wil staan.

Het is niet zwart en is niet wit, maar middle of the road. In het allround spectrum is er veel aanbod te vinden. Deze boards hebben vaak een vlakke neus en een vlakke tail. De meeste mensen kiezen als ze voor allround gaan ook voor een opblaasbare sup. Ben je meer van de surf en wil je graag wave suppen in dan kies je voor een Surf paddle board.

Sup Board Kopen - Test De Beste

Beter stuurwerk, snellere bochten en minder nose-dives is het gevolg. Deze boards doen alleen het een stuk minder goed op de plas. Daarnaast zijn de boards voor het SUP surfen vaak korter tussen de 8 en 10 voet. De 500 kilometer kustlijn maakt Nederland een waar SUP surfers paradise! De korte golfslag maakt golfsurfen vaak lastig, maar met een golf surf SUP maak je al snel meer runs dan met een golf surf board.

Vaak voorzien van een tie down-net waar je je gear onder kan vastbinden. Van visgerei tot een kratje bier of tent... Tourboards zijn qua breedte te vergelijken met een allround board, maar hebben een scherpere punt voor het verplaatsen van het water en ook een rechte tail om het water beter los te laten.

Waar Op Letten Bij Aankoop Sup Board?

Deze bouw zorgt er ook voor dat het board beter door het water blijft glijden, dus hoef je minder moeite te doen om het board op snelheid te houden. Tourboards variëren in lengte van 10 – 14 voet. Dit zijn de Stand Up Paddle boards voor heren en dames met ervaring en balans.

Het zijn niet de meest gemakkelijke boards om op te staan, maar oefening baart kunst. Het gevoel is magnifiek als je op een race SUP door het water glijdt. De paddlestrokes worden direct omgezet in snelheid en door de bouw blijft het board op koers, waardoor je minder van kant hoeft te wisselen met peddelen.

Sup Board Voor Beginners: Waar Moet Je Op Letten?

Een windsurf SUP is verkrijgbaar in polyester (hard) of als opblaasbare sup. De meeste windsurf SUP boards worden gebruikt als entry level SUP en windsurfboard, vaak voorzien van ook nog een centerfin. Als windsurfboard is het fun voor iedereen! Lekker laagdrempelig met de wind in de zeilen cruisen over het water.

Multifunctioneel inzetbaar en een veelgemaakte aankoop door gezinnen. Nu met het nieuwe I-Rig Systeem (opblaasbaar windsurf zeil) is het helemaal een feest om het water op te gaan. Ideaal voor mensen die weinig opbergruimte hebben, het SUP Board mee op reis willen nemen of bijvoorbeeld een SUP willen gebruiken bij de zeil- of motorboot.

Sup Board Kopen? - Beste Prijs-kwaliteit Sup Boards

Ze zijn gemaakt van superstevig PVC en de boards kunnen een druk aan van 18psi. Dit resulteert in een stijf board wat praktisch niet meer onderdoet voor een polyester sup. De opblaasbare SUP's worden geleverd met een opbergzak, al dan niet voorzien van schouderbanden, een pomp en reparatiekit. Een opblaasbare Stand Up Paddle board wordt intern een elkaar gehouden door allemaal dunne vezels.

Sup boards variëren in lengte tussen de 8 en de 14 voet. De lengte heeft invloed op de wendbaarheid en de snelheid. Langere boards met een lage rocker zijn sneller en stabieler, maar keren minder gemakkelijk. Wat eigenlijk heel logisch is, zou Cruijff zeggen. Je kan deze stelregel aanhouden wanneer je twijfelt over de lengte van het board.

Lees Al Mijn Tips Voor Een Sup Board Kopen Eerst!

Ben je lichter of meer beoefend in het SUP'en, dan kan je ook een kortere kiezen natuurlijk. Ga je golf surf SUP'en, dan adviseren we je een korter board... De breedte van je SUP board is een bepalende factor voor de stabiliteit. De gemiddelde breedte ligt ongeveer rond de 76,2 cm.

Ben je lichter gebouwd, dan kan je al uit de voeten met 71 cm en 76 cm brede boards. Deze boards zijn instabieler, maar zijn wel gemakkelijker en scherper te sturen. De simpelste manier om de benodigde liters voor jouw board te bepalen is je gewicht in kilogrammen met twee te vermenigvuldigen.

Stand Up Paddling - Nieuws

Dus voorbeeld wanneer je 80 kilo weegt, dan zou je met een composite board van 160 liter uit de voeten moeten kunnen. Dit getal kan je als referentie aanhouden wanneer je zoekt naar een board. Aqua Marina. Naarmate je meer ervaren raakt kun je de volumes wat naar beneden bijstellen, maar houd wel in de gaten dat een te laag volume alleen werkt in de golven.

Navigation

Home

Latest Posts

Personal Trainer Opleiding

Published Mar 29, 22
6 min read

Fysiotherapeut Bos En Lommer

Published May 23, 21
6 min read